Specialisten

Waarom PVC-vloeren zo populair zijn in nieuwbouwwoningen

In nieuwbouwwoningen zijn PVC-vloeren tegenwoordig erg populair. En dat is niet voor niks! Er zijn heel veel redenen waarom je voor een PVC-vloer zou moeten kiezen. Ali Tekeli van Evim Vloeren in Amsterdam weet wel waarom de kunststof vloeren zo in trek zijn. “PVC-vloeren zijn ideaal voor als je vloerverwarming in je huis wilt. PVC houdt de warmte goed vast, beter dan bij bijvoorbeeld laminaat.”

Het rendement van je vloerverwarming bij PVC-vloeren is niet het enige voordeel. “PVC is natuurlijk een duurzaam product. Het is kras- en waterbestendig. PVC-vloeren kunnen niet bol komen te staan wanneer het een tijdje nat is geweest. Het is makkelijk te onderhouden. Schoonmaken is een fluitje van een cent.”

vloeren

Naast alle praktische voordelen zijn er ook nog voordelen als het aankomt op stijl. “Het houten motief bij PVC-vloeren is echt stukken mooier dan bij laminaat”, vindt Ali. “Als je met je hand over een PVC-plank gaat, dan voelt het net alsof je een houten plank vast hebt. Een PVC-vloer is bijna niet meer van een houten vloer te onderscheiden.”

Ali merkt dat naast het PVC met een houten uitstraling ook de PVC-tegels steeds populairder worden. Kleuren die erg in trek zijn zijn met name de grijstinten, maar ook alle houtkleuren. Ook de betonlook is nog altijd erg in trek.

Er zijn twee types PVC verkrijgbaar: PVC dat je in elkaar klikt bij het leggen, en PVC dat je plakt met lijm. Het verschil tussen beide types is dat bij PVC dat geplakt wordt de vloer moet worden geëgaliseerd. Het voordeel daarvan is dat de vloer echt vast op de ondervloer zit. Er zit dan geen speling tussen de vloer en de ondervloer.

Naast PVC-vloeren verkoopt Evim Vloeren ook nog altijd laminaat, tapijt en vinyl. “Laminaat is wat budgetvriendelijker. Hiervan hebben we standaard zo’n 5000 vierkante meter op voorraad liggen.”

Voor mensen die op zoek zijn naar een PVC-vloer geeft Ali als tip mee op te passen voor partijvoordeel. “Stel dat je nog een stuk aan je huis bouwt, of dat er planken beschadigen. Dan kun je nergens meer aan de juiste planken komen. Dat gebeurt je bij een speciaalzaak niet.” Ook het leggen van PVC-vloeren kun je volgens Ali beter aan professionals overlaten. “PVC is wat duurder dan laminaat, maar het gaat dan ook veel langer mee. Dan wil je natuurlijk wel dat je vloer goed gelegd is.”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.