Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Duurzaamheidsleningen Amstelveen

Gemeenten en de overheid hebben de afgelopen jaren klimaatdoelstellingen opgesteld. Om hun klimaatdoelstellingen te behalen, focust gemeente Amstelveen op het stimuleren van verduurzaming van woningen. Het verduurzamen van je woning brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst draag je bij aan het verduurzamen van de maatschappij en het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast kun je met verduurzamen je woongenot verhogen en de energierekening verlagen. Ook niet onbelangrijk voor woningbezitters is de waarde van hun huis. De kans is groot dat deze door het implementeren van duurzaamheidsoplossingen stijgt.

Duurzaamheidsoplossingen

Er zijn verschillende duurzaamheidsoplossingen die je kunt inzetten om je huis duurzamer te maken. De belangrijkste zijn:

• Zonnepanelen
• Isolatie (dak, gevel, deuren, spouwmuur, vloer of bodem)
• Warmtepomp
• Zonneboiler
• HR++ glas
• Warmteterugwinning-installatie

Advies van expert

Het is belangrijk onderzoek te doen naar verschillende duurzaamheidsoplossingen. Laat een expert advies geven over verschillende mogelijke combinaties in jouw woning. Dit zodat de oplossingen zo goed mogelijk kunnen voorzien in de benodigde energievraag. Iedereen wil zoveel mogelijk besparen op het energieverbruik. Doe eens onderzoek naar je huidige energieverbruik en kijk of je de beste energieleverancier hebt voor jouw situatie. Energie vergelijk je makkelijk online. De besparing kun je gelijk in je spaarpot stoppen, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning.

Investering die het waard is

Het verduurzamen van een woning vraagt om een flinke investering. Kun je dit zelf met spaargeld financieren? Dan moet je dat zeker doen. Woningaanpassingen betalen met eigen geld is natuurlijk altijd de beste optie. Om het verduurzamen van woningen te stimuleren zijn er echter ook speciale duurzaamheidsleningen. Deze hebben een vaste lage rente en gunstige terugbetalingsvoorwaarden. Heb je het geld voor de verbouwing niet achter de hand? Dan is zo’n lening wellicht de oplossing. In Amstelveen zijn twee van dit soort leningen beschikbaar voor woningeigenaren. De Stimuleringslening en de Energiebespaarlening.

Stimuleringslening

De Stimuleringslening is een duurzaamheidslening die wordt verstrekt door gemeente Amstelveen. Deze kun je dus alleen aanvragen als de woning in het grondgebied van de gemeente Amstelveen staat. De hoogte van de lening is minimaal € 5.000,- en je moet deze binnen 15 jaar terugbetalen. Over dit bedrag betaal je een rente van 1,5%. Deze rente staat vast voor de hele looptijd van de lening. Ook kun je de lening boetevrij versneld aflossen met een minimumbedrag van € 250,-.

Energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een landelijk initiatief van het Energiebespaarfonds. Deze lening kun je online aanvragen en loopt dus niet via de gemeente. Je kunt de lening aanvragen voor een bedrag van € 2.500,- tot € 65.000,-. De looptijd is, afhankelijk van het geleende bedrag, tussen de 7 en 15 jaar. Een belangrijke regel van deze lening is dat maximaal 75% van het geld besteed mag worden aan zonnepanelen. Minimaal 25% van het geleende geld zul je dus moeten gebruiken voor de aanschaf van andere duurzaamheidsoplossingen.

Ben jij van plan om binnenkort een nieuwbouwwoning te kopen? Ook dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. Aan nieuwbouwwoningen worden in de wet bepaalde duurzaamheidseisen gesteld. Je kunt de energiebespaarlening alleen gebruiken voor nieuwbouwwoningen wanneer je de woning verder wilt verduurzamen dan wettelijk verplicht. Benieuwd naar de nieuwbouwwoningen die momenteel aangeboden worden in Amstelveen? Wellicht vind je jouw droomwoning in ons woningoverzicht.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amstelveen.

Aanmelden