Lokaal nieuws dinsdag 02 februari 2021

Kiezen tussen stucwerk en behang bij nieuwbouw

Bij nieuwbouwwoningen worden de wanden over het algemeen behangklaar opgeleverd. Dat betekent dat je de keuze hebt tussen onder andere behang of stucwerk als afwerking. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk eerst de voor en nadelen van beide opties weten.

Laten we beginnen met dat het stucen van nieuwbouwwoningen heel anders is dan bij een bestaande woning. En dat je dat verschil ook terugziet in je portemonnee. Een nieuwbouwhuis stucen is namelijk veel goedkoper. En zeker als je het slim aanpakt.

Nieuwbouwmuren

Belangrijk om eerst te weten is dat bij nieuwe muren, in tegenstelling tot bij bestaande huizen en dus oudere muren, maar een dunne laag stucwerk nodig is. De wanden zijn nog helemaal nieuw en worden over het algemeen behangklaar opgeleverd waardoor een dunpleisterwerk al voldoende is om jouw nieuwe wanden helemaal sausklaar te stucen. En dunpleister scheelt dus enorm in de kosten ten opzichte van traditioneel stucwerk. Kies ook het liefst een stukadoor in de buurt. Zo heeft de stukadoor Amstelveen bijvoorbeeld ook een burenkorting. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Stucwerk versus behang

De keuze tussen stucen en behangen, klinkt voor jou misschien als een hele gewone vraag. Maar de twee opties zijn eigenlijk helemaal niet vergelijkbaar. Stucwerk nieuwbouw of behang voor je nieuwbouwmuren zijn namelijk totaal verschillende producten. Een beetje appels en peren. Beide fruit maar…

Misschien kunnen we het je uitleggen aan de hand van het kiezen van een nieuwe auto. In auto’s zijn er verschillende merken (en ook nog modellen) die er aan de buitenkant gewoon echt anders uitzien. Toch hebben ze hetzelfde doel; jou van A naar B vervoeren. Bij stucwerk en behang is het doel het creëren van mooie strakke wanden.

Auto’s hebben vaak veel vergelijkbare functies. Met je wanden is dat net zo. Prijstechnisch is er (in tegenstelling tot bij auto’s) eigenlijk niet zoveel verschil tussen stucwerk en behang. Zelf de kans op scheuren in de wanden is ongeveer gelijk. Wat er wel anders is, dat is waarschijnlijk net zoals bij een auto, jouw gevoel en jouw smaak. Waar voel jij je fijn bij of wat vind jij mooi in je huis.

Een klein verschil is er, ook weer net zoals bij auto’s, in de waardevastheid. Een Volkswagen is meestal wat meer waardevast dan een Alfa Romeo… Weet je al welk merk je stucwerk is en wat je behang? Toch gaat het vooral dus om jouw gevoel. En bedenk dat dit ook per kamer anders kan zijn. Het één sluit het ander dus niet uit. In een kamer kun je zelfs kiezen voor 3 wanden stucwerk en een wand behang. Kies je voor stucwerk, kies dan een stukadoor die bekend is met stucwerk nieuwbouw. Zij weten namelijk wat nodig is in de voorbereiding bij nieuwbouw wanden om een strakke wand zonder (latere) scheuren te krijgen.

Burenkorting

In een van de alinea’s hierboven refereerde wij er al even aan, de burenkorting! Bij nieuwbouw woningen of appartementen is de oplevering vaak tegelijk per blok of soms hele wijk. Dat betekent dat je buren ook een stukadoor zoeken. Goed nieuws dus! Want door samen met je buren te kiezen voor één stukadoor, zoals bijvoorbeeld de specialisten van wandgrimeurs.nl, kan er flink bespaart worden op het totaalbedrag. Dat betekent dezelfde hoge kwaliteit wanden en/of plafonds tegen een gereduceerd tarief!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amstelveen.

Aanmelden