Lokaal nieuws dinsdag 20 april 2021

Zo kun je een home gym bouwen in je nieuwe huis in Amstelveen

2020 was voor de meesten van ons een buitengewoon uitdagend jaar. Het was nodig om nieuwe manieren van werken en nieuwe manieren van samenleven met gezinsleden te vinden. Ook moesten we nieuwe manieren vinden om ons lichaam en geest fit te houden. Sportscholen zijn immers lang gesloten geweest, wat nu nog altijd het geval is. Gelukkig kun je er wel voor zorgen dat je alsnog kunt trainen, bijvoorbeeld door je oude hardloopschoenen af te stoffen. Daarnaast kun je ook dumbbells of kettlebells bestellen om oefeningen uit te kunnen voeren. Nu je al een paar gewichten hebt gekocht kun je in principe direct ook een home gym creëren met behulp van de onderstaande tips. 

Vind de juiste ruimte 

Eén van de grootste vragen die je misschien stelt, is of je genoeg ruimte hebt in je nieuwbouwhuis om in een home gym te passen. In het verleden zijn bijvoorbeeld garages, kelders, lofts, logeerkamers, bijgebouwen, tuingebouwen en zijkamers omgebouwd tot een sportschool. Heb jij nog zo’n kamer of gebouw over die je eigenlijk niet gebruikt? Maak hier dan een home gym van. In principe kun je ook een nieuw schuurtje bouwen, al gaat dat natuurlijk wel extra veel geld kosten. Je moet dus goed bedenken welke ruimte je ter beschikking hebt. Zelfs in een kleine kamer kun je namelijk al veel passen, dus je hoeft niet beslist veel ruimte te hebben om een home gym te kunnen bouwen. 

Creëer de juiste sfeer

Sportscholen zijn ruimtes waarin nogal wat warmte, vocht en trillingen voorkomen. En het is een ruimte waar we heel diep inademen en veel uitademen. Als je geen rekening houdt met deze aspecten dan zul je een home gym bouwen die benauwd, donker en vochtig is. In sommige gevallen zal het er zelfs stinken. Om de sportschool in je huis echt goed te laten werken moet deze ruimte licht, helder en goed geventileerd zijn. Een kamer met grote bestaande ramen is ideaal, maar indien nodig is het de moeite waard om te vergroten of nieuwe raamruimtes te creëren. De juiste sfeer kun je bovendien creëren door spiegels op te hangen aan de muren. Hierbij geldt hoe groter, hoe beter, net zoals in echte sportscholen dus.

Bouw voor duurzaamheid

Deze laatste tip is misschien wel de belangrijkste. Het gaat om het bouwen van een sportschool die nog vele jaren meegaat. Het bouwen van een goede home gym moet een duurzame investering zijn, geen kostenpost. Het is een investering in je toekomst en die van je gezin. Het kan dus een vergissing zijn om bij elke gelegenheid geld te besparen. Je wilt immers niet dat je na een paar maanden al allemaal nieuw apparatuur moet aanschaffen voor in je sportschool. Welke uitrusting je dan ook nodig hebt, het moest beslist duurzaam te zijn. Alsnog betekent dit niet dat je automatisch voor nieuwe en dure apparaten moet kiezen, op de tweedehandsmarkt kun je namelijk voldoende fitnessapparatuur van een hoge kwaliteit vinden. Zo kun je geld op een duurzame manier besparen. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amstelveen.

Aanmelden