Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod
Lokaal nieuws dinsdag 28 november 2023

De toekomst van wonen in Amstelveen: dit doet de lokale makelaar

Makelaars verkopen en helpen bij aankopen. Goede makelaars in Amstelveen helpen ook de toekomst vorm te geven, dankzij hun betrokkenheid bij nieuwbouw. Zij kennen de veranderende wensen en trends bij kopers, en zien aan de andere kant wat er wordt ontwikkeld. Dat betekent dat de makelaar een cruciale rol speelt bij het inspelen op de wensen van de toekomst.

Vooral als de woningmarkt zich dynamisch toont speelt de makelaar een belangrijke rol. Wensen veranderen snel en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wat nu nieuwbouw is lijkt over een paar jaar alweer verouderd, bijvoorbeeld omdat er op het gebied van duurzaamheid veel gebeurt. Makelaars hebben kennis van de ontwikkelingen, weten wat er speelt en kunnen kopers daarover goed adviseren.

Naar een milieuvriendelijke toekomst

Een goede makelaar in Amstelveen kent bijvoorbeeld de trends als het gaat om verduurzaming. Duurzaam wonen is voor steeds meer mensen heel belangrijk, dus de aandacht daarvoor groeit. Makelaars hebben een taak om duurzame woningen onder de aandacht te brengen. Daarnaast adviseren ze kopers over duurzame alternatieven voor traditionele oplossingen.

Zo’n verandering verandert ook de keuze voor een goede makelaar. Veel kennis van de lokale woningmarkt en goede begeleiding bij het proces is niet langer voldoende. Het is voor steeds meer kopers belangrijk dat de makelaar op het gebied van duurzaamheid weet wat er beschikbaar is, weet wat eraan komt en kan adviseren over te maken keuzes.

Veel kennis van de nieuwbouwmarkt

Aanvullend vinden veel kopers het belangrijk dat makelaars kennis hebben van de nieuwbouwmarkt. Als zij op de hoogte zijn van actuele projecten en plannen voor wat er nog komen gaat helpt dat huizenzoekers om keuzes te maken.

Daarom vroegen we een paar lokale makelaars in Amstelveen naar hun beste tips op het gebied van nieuwbouw. We vatten ze samen:

• Locatie, locatie en locatie
Gevraagd naar het belangrijkste aspect van een woning antwoorden de makelaars allemaal hetzelfde: ‘locatie’. Let op de nabijheid van voorzieningen en probeer alvast een beeld te krijgen van toekomstige ontwikkelingsplannen in het gebied.

• Bevraag de projectontwikkelaar
Vraag de projectontwikkelaar naar het bovenstaande, en controleer ook de reputatie van de ontwikkelaar. Ga na wat het trackrecord is en informeer bijvoorbeeld hoe tevreden kopers of huurders zijn over andere projecten.

• Informeer naar het aankoopproces
Informeer heel specifiek naar het aankoopproces, als het gaat om nieuwbouw. De makelaars in Amstelveen adviseren om bijvoorbeeld te vragen naar reserveringen, opties en de bouwfasen. Zorg dat je dit goed begrijpt.

• Regel de financiering vroegtijdig
Begin het liefst vroegtijdig met het regelen van de financiering. Houd rekening met eventuele bouwrente en andere bijkomende kosten, zoals notariskosten en aanpassingen in de nieuwbouwwoning.

• Pas op met meerwerk
Houd eventueel meerwerk goed in de gaten. De kosten hiervoor lopen snel op en in de praktijk wordt het werk niet altijd goed uitgevoerd. Let vooral op de keukeninrichting, de badkamer, de vloeren en eventuele tuinaanleg.

Samen met een makelaar in Amstelveen

Denk je aan nieuwbouw en zoek je naar de beste informatie over beschikbare projecten? Ga er samen met een makelaar mee aan de slag. Vergelijk de makelaars op één plek, zodat je eenvoudiger de beste keuze maakt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amstelveen.

Aanmelden