Actueel

Nieuws

Huis bezichtigen Zaandam tijdens coronacrisis Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Huis bezichtigen Zaandam tijdens coronacrisis

Door alle aangescherpte regels in deze coronacrisis moeten we met z’n allen nu zoveel mogelijk thuis zitten, maar wat nu als je juist op zoek bent naar een nieuw thuis? Wil jij bijvoorbeeld dolgraag in Zaandam een huis bezichtigen? Het kan, hoewel er wel enkele aandachtspunten zijn!

Ondanks de pandemie én krapte op de huizenmarkt blijven Nederlanders massaal nieuwe huizen kopen. De verkoop van huizen ligt zo’n 15% boven de cijfers van vorig jaar. Een huis staat gemiddeld nu nog geen maand te koop! Als je droomhuis te koop staat, moet je dan ook snel handelen. Per huis dat te koop wordt aangeboden, melden gemiddeld wel 20 geïnteresseerden zich voor een bezichtiging! Het kan misschien wat gek voelen om juist in deze tijden zoveel mensen over de vloer te krijgen of om bij een vreemde binnen een kijkje te nemen. Makelaars zorgen er echter voor dat alles volgens strikte maatregelen gebeurt.

Huis bezichtigen in Zaandam

Ook in de Zaanstreek is het drukte van jewelste op de huizenmarkt. Hoewel het aantal verkopen vrij stabiel blijft, liggen de prijzen dik 16% hoger dan in 2019. Bert van Vulpen is aankoopmakelaar in Zaandam en signaleert verschillende ontwikkelingen: “We merken dat veel bezichtigingen leiden tot een bod. Dat percentage is fors hoger dan vóór corona. De oriënterende zoeker komt niet kijken. De zoeker die op korte termijn wil kopen daarentegen wél.” Een bezichtiging wordt dus zorgvuldig ingepland, denk dus vooraf goed na of het de moeite waard is om een afspraak te maken. Plan niet voor de ‘leuk’ een afspraak in om een huis te bezichtigen.

Maatregelen huisbezichtiging in Zaandam

Voorheen werden huisbezichtigingen vaak in hele groepen tegelijk geregeld. Zoals je verwacht: dat is nu uit den boze. Na een (vaak online) kennismaking met de makelaar wordt één voor één een bezichtiging van een huis ingepland. Maximaal twee mensen uit een gezin mogen dan komen kijken. Leidt de makelaar de rondleiding, dan zijn de huidige bewoners niet thuis. In deze nieuwe tijden is het gebruikelijk om als bezoeker tijdens een huisbezichtiging handschoenen en sindskort ook een mondkapje te dragen. Daarbij opent de makelaar doorgaans alle deuren zodat er alsnog zo min mogelijk contact is tussen het huis en de bezoekers. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een rondje door het huis te lopen, maar raak dan niks aan.

Het is ook goed mogelijk dat de makelaar buiten blijft wachten terwijl de potentiële kopers zelf een rondje door het huis lopen. Vanuit de auto buiten videobelt de makelaar de bezichtigers dan om alsnog een rondleiding te geven. Maar ook dan geldt dat de geïnteresseerden zo min mogelijk aanraken.

Zelf bezichtiging regelen in Zaandam

Bij het huis verkopen in Zaandam is niet altijd een makelaar aanwezig tijdens de bezichtiging. In sommige gevallen moet je dus zelf potentiële kopers een kijkje laten nemen. Zorg er in dat geval ook voor dat één gezinslid van de verkopende partij thuis is en nodig maximaal twee mensen uit. Zet bij voorkeur vooraf alle deuren al open zodat deurklinken niet aangeraakt worden. Verder gelden ook nu algemene regels dat iedereen 1,5 meter bij elkaar vandaan blijft, je in je elleboog niest of hoest en dat een bezichtiging wordt afgezegd zodra iemand klachten heeft.

In vergelijking met hiervoor is een bezichtiging vooral minder sociaal geworden. Geen stevige handdruk bij de voordeur of een kop koffie met een vers stuk appeltaart. Laat je echter niet tegenhouden, want met bovenstaande maatregelen is het alsnog veilig om een nieuw huis te bezichtigen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amstelveen.

Aanmelden