Actueel

Nieuws

Duurzaamheidsleningen Amstelveen Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2019

Duurzaamheidsleningen Amstelveen

Gemeenten en de overheid hebben de afgelopen jaren klimaatdoelstellingen opgesteld. Om hun klimaatdoelstellingen te behalen, focust gemeente Amstelveen op het stimuleren van verduurzaming van woningen. Het verduurzamen van je woning brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst draag je bij aan het verduurzamen van de maatschappij en het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast kun je met verduurzamen je woongenot verhogen en de energierekening verlagen. Ook niet onbelangrijk voor woningbezitters is de waarde van hun huis. De kans is groot dat deze door het implementeren van duurzaamheidsoplossingen stijgt.

Duurzaamheidsoplossingen

Er zijn verschillende duurzaamheidsoplossingen die je kunt inzetten om je huis duurzamer te maken. De belangrijkste zijn:

• Zonnepanelen
• Isolatie (dak, gevel, deuren, spouwmuur, vloer of bodem)
• Warmtepomp
• Zonneboiler
• HR++ glas
• Warmteterugwinning-installatie

Advies van expert

Het is belangrijk onderzoek te doen naar verschillende duurzaamheidsoplossingen. Laat een expert advies geven over verschillende mogelijke combinaties in jouw woning. Dit zodat de oplossingen zo goed mogelijk kunnen voorzien in de benodigde energievraag. Iedereen wil zoveel mogelijk besparen op het energieverbruik. Doe eens onderzoek naar je huidige energieverbruik en kijk of je de beste energieleverancier hebt voor jouw situatie. Energie vergelijk je makkelijk online. De besparing kun je gelijk in je spaarpot stoppen, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning.

Investering die het waard is

Het verduurzamen van een woning vraagt om een flinke investering. Kun je dit zelf met spaargeld financieren? Dan moet je dat zeker doen. Woningaanpassingen betalen met eigen geld is natuurlijk altijd de beste optie. Om het verduurzamen van woningen te stimuleren zijn er echter ook speciale duurzaamheidsleningen. Deze hebben een vaste lage rente en gunstige terugbetalingsvoorwaarden. Heb je het geld voor de verbouwing niet achter de hand? Dan is zo’n lening wellicht de oplossing. In Amstelveen zijn twee van dit soort leningen beschikbaar voor woningeigenaren. De Stimuleringslening en de Energiebespaarlening.

Stimuleringslening

De Stimuleringslening is een duurzaamheidslening die wordt verstrekt door gemeente Amstelveen. Deze kun je dus alleen aanvragen als de woning in het grondgebied van de gemeente Amstelveen staat. De hoogte van de lening is minimaal € 5.000,- en je moet deze binnen 15 jaar terugbetalen. Over dit bedrag betaal je een rente van 1,5%. Deze rente staat vast voor de hele looptijd van de lening. Ook kun je de lening boetevrij versneld aflossen met een minimumbedrag van € 250,-.

Energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een landelijk initiatief van het Energiebespaarfonds. Deze lening kun je online aanvragen en loopt dus niet via de gemeente. Je kunt de lening aanvragen voor een bedrag van € 2.500,- tot € 65.000,-. De looptijd is, afhankelijk van het geleende bedrag, tussen de 7 en 15 jaar. Een belangrijke regel van deze lening is dat maximaal 75% van het geld besteed mag worden aan zonnepanelen. Minimaal 25% van het geleende geld zul je dus moeten gebruiken voor de aanschaf van andere duurzaamheidsoplossingen.

Ben jij van plan om binnenkort een nieuwbouwwoning te kopen? Ook dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. Aan nieuwbouwwoningen worden in de wet bepaalde duurzaamheidseisen gesteld. Je kunt de energiebespaarlening alleen gebruiken voor nieuwbouwwoningen wanneer je de woning verder wilt verduurzamen dan wettelijk verplicht. Benieuwd naar de nieuwbouwwoningen die momenteel aangeboden worden in Amstelveen? Wellicht vind je jouw droomwoning in ons woningoverzicht .

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amstelveen.

Aanmelden