Actueel

Nieuws

Een betonlook vloer is ideaal in een nieuwbouwhuis Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Een betonlook vloer is ideaal in een nieuwbouwhuis

De plannen van de regering om een kleine 1 miljoen nieuwe huizen te gaan bouwen klinken ambitieus. Helemaal als wordt meegenomen dat deze op duurzame wijze gerealiseerd zullen moeten worden. De vraag is maar of dat allemaal haalbaar is. Zo zijn er inmiddels problemen met de teruglevering van stroom door zonnepanelen omdat het elektriciteitsnet overbelast raakt. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een huis energieneutraal te maken. Een goede investering begint bij de vloer met een betonlook vloer met vloerverwarming.

Design

Kijk je naar de Hollandse daken dan kun je over het algemeen zeggen dat de zonnepanelen die daar liggen niet zijn ontworpen om mooi te zijn. De ontwikkeling van deze duurzame energieopwekkers heeft zich vooral gericht op het rendemente en de levensduur. Wie zijn eerste generatie zonnepanelen na een jaar of twintig wil vervangen zal merken dat recycling nog niet zo eenvoudig is vanwege de schadelijke materialen die in zo’n paneel zitten. Het vooroordeel dat een duurzaam ontwerp vaak meer functioneel dan mooi is, is inmiddels op tal van vlakken wel achterhaald. Dat is ook het geval met het design van de betonlook vloer .

Karakter

Het karakter van een betonnen vloer was vroeger vooral saai met als enige kleurkeuze grijs. Bij industriële panden was de betonnen vloer altijd grijs. Enige voorwaarde was dat de vloer lang meeging en tegen een flink stootje moest kunnen. Liet je vroeger je auto bij de plaatselijke dealer repareren dan wist je zeker dat er een betonnen vloer in de werkplaats lag. Omdat er veel met vloeistoffen gewerkt werd, was deze al wel lekdicht.

Al die degelijke eigenschappen vind je nog steeds in de betonlook vloer van tegenwoordig. De afgelopen twintig jaar heeft de functie van de betonvloer echter een ware metamorfose ondergaan. Kort gezegd van praktisch naar design. Design betonvloeren geven elke ruimte namelijk een unieke uitstraling en zijn zeer gemakkelijk te onderhouden.

Die uitstraling is ongeëvenaard door de mix van materialen en kleuren. Daarnaast kenmerken betonvloeren zich door een stofvrij karakter. Ze gaan lang mee en zijn stijlvol van aanzien. Of je nu kiest voor een bedrijfsmatige invulling of een woonfunctie, de betonvloer is overal toepasbaar.

Investering

Kijk je naar de periode hoe lang een gietvloer meegaat dan zijn gietvloer prijzen zeer rendabel. Een andersoortige vloer zoals laminaat of vinyl zal minder lang meegaan en zul je dus vaker moeten vervangen. Er zijn meer argumenten om voor deze soort vloer te kiezen. Het is een ideale toplaag boven een vloerverwarming. Daarnaast vergt deze duurzame vloer weinig onderhoud.

Vakman

Heb je eenmaal het besluit genomen om voor een betonlook vloer te gaan, dan is het meer dan verstandig om een vakman de werkzaamheden uit te laten voeren. Hoe handig je ook bent, het vergt namelijk inzet van de juiste know-how en de goede apparatuur om tot een goed eindresultaat te komen. Van zo’n expert kun je verwachten dat hij een gietvloer perfect zal aanbrengen. Uiteindelijk zul je er dan ook met je gezin het langste optimaal woongenot van hebben.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amstelveen.

Aanmelden